onsdag 24 november 2010

August 2010

Så gick det - vinnarna av Augustpriset 2010. Kanske väljer vi att läsa en eller flera Augustvinnare någon gång!!!

tisdag 16 november 2010

Vi är helt rätt!

Biokcirklar är helt rätt - intresset växer som aldrig förr. Många har bloggar. De är ett utmärkt sätt att föra djupare diskussioner och det ideala antalet medlemmar är sju stycken . Se inslag om cirklar och boktips på Godkväll (ca 24 min in i programmet) från den 16 nov. Det är bara för oss att följa med vågen!

måndag 15 november 2010

köpt boken, sett filmen...

Det är inte bara "Svinalängorna" som läsning + film som finns som möjlighet för bokcirkeln. Noterade att "Igelotten" går upp som film på en biograf nära oss nu i november. Kanske kan man klämma en kombo under julledigheten...?

onsdag 10 november 2010

När vi behöver inspiration

...kan vi alltid ta en titt på denna sida hos Bokus. Den är ett samarbete mellan tidningen Vi läser och Bokus som både innehåller artiklarna från tidningen och erbjuder rabatt på vissa titlar.

onsdag 3 november 2010

Bokcirkel via radion



Vill man komplettera vår bokcirkel med annat läsande - eller "bara" lyssnande - så drog kulturradion igång en ny vända med bokcirkeln den 1 november. Denna gång läses och diskuteras engelska klassikern Jane Eyre av ett antal kända personer. Ta en titt på cirkelns sida så får du veta mer, och kan lyssna på första programmet.


Bilden är lånad av SR Kulturradion

Omedvetna val?

Efter bok nummer två kunde vi konstatera några gemensamma drag i böckerna hittills. Båda titlarna är skrivna av relativt unga författarinnor, beskriver en helt annan kultur än vi själva lever i, har starka och ovanliga kvinnoporträtt som centralt tema, samt tydligt klass-och könsperspektiv. Omedvetna val men också teman som fått en återkomst hos en yngre generation?