tisdag 7 december 2010

Bokcirkelrapport - julavslutningen 2 december

En kort redogörelse från Kära boksysters julavslutning 2 december skulle kunna bli så här;
Boken Vi i villa av Hans Koppel  inbjöd till en skön diskussion där bokcirkelmedlemmarna också drog nödvändiga paralleller till sina egna liv i villor och radhus.
Lika delar ris som ros delades ut och om undertecknad inte minns fel (anteckningar får nog bli börja föras om medlemmarna inte misstycker) så fann flera boken underhållande men att den tappade mot slutet (rätta mig om jag har fel, kära boksystrar). Bokens huvudperson Anders och hans förhållande till dottern diskuterades och här fick detta inläggs skribent nya insikter. Och det tack vare boksystrarnas funderingar.
Och det är det som är det fina! Boken får nytt liv när man börjar prata om den! Flera läsare kände sig inte direkt engagerade i boken och vi enades alla om att det var intressant att så helt bryta av med denna bok från de övriga som vi hittills har läst.
Julavslutningen innebar inte bara boken Vi i villa, vi hann också med god mat och glögg också.
Och julboksutdelning - ett uppskattat event som absolut måste bli en tradition. Till sommaravslutningen får det lov att bli en sommarbok naturligtvis.

Böckerna som medlemmarna packade upp var:
Kärleken till Frank av Nancy Horan
Alla får ligga av Henrik Fexeus
Utrensning av Sofi Oksanen
Vad jag älskade av Siri Hustvedt
Desirada av Maryse Condé
Sånt man bara säger av Helena von Zweigbergk
Världens lyckligaste folk av Lena Sundström

Nu gäller det att läsa, begrunda och gärna berätta för sina boksystrar om sin julbok!
Nya presumtiva titlar att läsa till vår nästa träff i januari diskuterades och valet föll på Tusen kvinnor och en sorg av Björn Ranelid.

Och förresten heter Hans Koppel inte Koppel utan Peter Lidbeck, till "vardags" ungdomsförfattare och vill du läsa mer klickar du här eller här.

1 kommentar:

Anonym sa...

tack för denna eminenta summering samt klargöranden kring Koppel! Det får nog bli lite anteckningar framöver tycker jag - vi får väl rösta...Tror att vi har en ny instressant bok framför oss!